Kotisivut yritykselle suunniteltu tehokkaaksi

 

Alla olevaa listausta hyödyntäen suunnittelemme tehokkaat kotisivut yritykselle.

Kun suunnittelemme tehokkaat kotisivut yritykselle, ne tuovat asiakkaille, yritykselle ja tuotteille lisäarvoa. Yrityksen kotisivut ovat monasti ainoa yrityksestä asiakkaalle ennen ostopäätöstä näkyvä asia. Yrityksen kotisivut luovat asiakkalle mielikuvan esimerkiksi yrityksen luotettavuudesta, osaamisesta ja laadusta.

Kotisivuja voidaan käyttää yleisesti lähes kaikkeen yrityksen ulkoiseen viestintään (markkinointi) ja yrityksen sisäiseen viestintään (johtaminen). Ilman kotisivuja yritystä ei käytännössä ole edes olemassa suurelle joukolle ihmisiä, jotka etsivät tarvitsemiaan tuotteita ja palveluita netissä.

Meillä tulee olla selkeä käsitys, mihin tarkoituksiin kotisivut yritykselle tarvitaan. Mihin yrityksen ja asiakkaan ongelmiin kotisivut ovat ratkaisu? Jos esimerkiksi haluat yrityksellesi kotisivut tuotteiden myymiseen, meidän tulee kysyä itseltämme jatkuvasti sivustoa kehitettäessä, auttaako tämä sisältö tai toiminto käyttäjiä ostamaan tuotteitasi.

Sivustoa rakennettaessa meidän tulee tietää, kenelle kotisivut ovat suunnattu. Kun ymmärrämme millaiset ihmiset vierailevat sivustollasi, voimme rakentaa kotisivut heille sopiviksi.

Voimme esimerkiksi miettiä, millaista sanastoa sivustollasi käyvät käyttävät ja minkä ikäisiä he ovat.

Kiinnostaako heitä enemmän halpa hinta vai tuotteen ominaisuudet ja merkki.

Haluavatko he vain nopeasti ja helposti ostaa tuotteen ja jatkaa eteenpäin, vai kaipaavatko he henkilökohtaista yksilöllistä palvelua ostopäätöksen teon yhteydessä.

Tehokkaalla kotisivulla on suoraviivainen navigointi, joka johtaa vierailijan kohti haluttua päämäärää esimerkiksi tuotteen tilaamista tai yhteydenottopyyntöä. Kotisivujen tulee ohjata vierailija hyvällä navigaatiolla ja rakenteellaan kohti haluttua päämäärää ilman, että vierailijan tarvitsee juurikaan ajatella tai ponnistella tämän eteen. Kuten tilaamaan tuote helposti muutamalla linkin klikkauksella.

Kotisivujen tyyliä valittaessa meidän tulee miettiä uudelleen sivustosi tarkoitusta ja käyttäjiä. Tuotteita voidaan myydä hyvin erilaisilla tyyleillä. Sivuston tyyli, joka sopii 40 - 50 vuotiaalle keskituloiselle ei todennäköisesti sovi 18 - 25 vuotiaalle nuorelle opiskelijalle. Kannatta myös huomioida web sivustojen uusimmat suuntaukset, jotta sivusto näyttää tuoreelta. Kotisivujen tulee toimia niin pienissä mobiililaitteissa kuin työasemien suurissa näytöissäkin. Enenevässä määrin kotisivujen tyylin suunnittelu painottuu hyvän kokemuksen luomiseen mobiililaitteita käytettäessä.

Tehokkailla kotisivuilla on laadukkaita kuvia. Jos esimerkiksi myydään tuotteita, voidaan laadukkailla kuvilla luoda haluttu ilmapiiri ja mielikuva tuotteesta.

Epäselvillä, huonolaatuisilla ja epäyhtenäisillä kuvilla sivuston käyttäjä saa sivustosta ja yrityksestä helposti amatöörimäisen vaikutelman.

Kirjasintyypillä on merkitystä. Kirjasintyyppi, tekstin asettelu ja tekstin koko vaikuttavat suuresti sivuston luettavuuteen ja tyyliin. Sopivat rivivälit, otsikoiden ja tekstien koot erilaisista laitteista luettaessa ovat merkittävä osa tehokasta sivustoa. Erilaisia fontteja ja tekstin asettelun tyylejä kannattaa kokeilla.

Tehokasta yrityksen kotisivua rakennettaessa meidän tulee tarkasti miettiä, mitä varten ja kenelle sivustolla olevat sanat suunnataan. Tehokkaalla sivustolla meidän tulee käyttää sanoja, joita kohderyhmäsi käyttää hakiessaan tietoa hakukoneista. Sanat tulee olla tyylillisesti yhteneviä eikä esimerkiksi sivuston käyttäjiä hämmentäviä. Rento puhetyyppinen teksti, jota seuraa lakikirjatyyppinen pykäläkieli, aiheuttaa hämmennystä.

Jos esimerkiksi myyt sivustolla tuotetta, meidän tulee antaa käyttäjän tarvitsemat tiedot tuotteesta selkeästi.

Meidän tulee pyrkiä saamaan myös aiemmista asiakkaista suosittelijoita tuotteillesi.

Meidän tulee kertoa sivuston käyttäjälle selkeästi, miksi hänen kannattaa valita juuri meidät tuotteiden tai palvelujen toimittajaksi.

Sanat, joita sivustolla käytämme, tulee olla sellaisia, joita käyttämällä mahdolliset asiakkaat etsivät alallasi tietoa hakukoneista.


Tilaa kotisivut verkkokaupasta